Gigi Becali a bătut palma cu Dinamo pentru doi jucători: ”Îi dau și bani ca să rupă contractul”

de: Beatrice Dumitru
22 12. 2023

Dinamo traversează o periodă critică. Este pe penultimul loc în campionat, iar acționarii au anunțat o revoluție în pauza de iarnă la nivelul lotului. Șefii ”câinilor” au pus ochii pe doi jucători de la FCSB, iar Gigi Becali a anunțat că aceștia sunt liberi să plece la marea rivală. Ce fotbalști pot ajunge în Ștefan cel Mare în această iarnă.

Gigi Becali le dă bani jucătorilor ca să plece

Dinamo este pe marginea prăpastiei, aproape de a doua retrogradare din istorie. ”Câinii” au câștigat două meciuri din 14 și au adunat doar 13 puncte după 20 de etape. În plus, roș-albii au cel mai slab atac dn campionat, cu doar 12 goluri marcate. În încercarea de a redresa situația, acționarii din Ștefan cel Mare au anunțat schimbări mari în privința lotului.

Șefii lui Dinamo vor să îi transfere pe Dorin Rotariu și pe Damjan Djokovic, iar Gigi Becali a anunțat că s-a înțeles cu roș-albii pentru mutarea celor doi. Mai trebuie doar ca jucătorii să accepte oferta ”câinilor”. Mai mult, latifundiarul din Pipera a dezvăluit că este gata să le dea și bani celor doi jucători numai că să plece de la formația sa.

Dorin Rotariu ar putea reveni la Dinamo.

”Am vorbit cu Nicolescu. Om de bun simț, mare calitate. I-am zis că dacă pot să fac ceva, fac. Eu vreau Dinamo în play-off, să joc patru meciuri și să iau 6-7 sute de mii măcar din bilete. Eu pot să-l dau pe Rotariu, dar trebuie să-l convingă. A zis omul că îi dă 15 mii de euro. Dacă îți dă 15.000 de euro pe lună la o echipă de pe penultimul loc? Ce vrei mai mult să facă?

Eu îi achit până la final diferența de cinci mii. Le-am zis să-l ia și pe Djokovic dacă vrea. L-a contactat și pe Djokovic. Eu le-am zis să-i convingă, iar eu le dau bani ca să închid cu ei. Dau bani ca să plece, eu așa fac. Când nu mai vreau un jucător, nu mai cer bani pe el. Îți dau și bani, pleacă, scap de tine”, a spus Gigi Becali pentru Fanatik.

Ultimatum pentru Dorin Rotariu de la Dinamo

Dorin Rotariu a semnat la începutul lunii octombrie un contract cu FCSB, din postura de jucător liber, iar Gigi Becali a făcut din el unul dintre cel mai bine plătiți jucători din lotul vicecampioanei, cu un salariu de 20.000 de euro pe lună.

După doar șapte meciuri jucate, mai exact 44 de minute, Dorin Rotariu a fost pus pe liber de Gigi Becali, care s-a declarat nemulțumit de prestațiile sale. Dinamo este dispusă să-i ofere lui Dorin Rotariu până la 15.000 de euro/lună salariu, însă șefii ”câinilor” sunt nemulțumiți de faptul că jucătorul nu se grăbește să ofere un răspuns, fiind dorit și de Hermannstadt și Sepsi, dar își caută echipă și în străinătate.

Citește și: Răspunsul lui Iosif Rotariu pentru Gigi Becali, după ce nepotul său a fost desființat de latifundiar: ”Cu ce l-am păcălit?”

Acționarii roș-albilor au de gând să mai aștepte până de Crăciun, cel târziu, un răspuns din partea lui Dorin Rotariu, apoi se vor orienta spre alți jucători, mai ales că echipa pleacă în cantonament pe 3 ianuarie. 12 mii de euro este salariul cel mai mare acum de la Dinamo, în dreptul fundașului brazilian Lucas Alves.

Dorin Rotariu a mai jucat la Dinamo în perioada 2013-2017, după care a plecat la Club Brugge pentru 2,2 milioane de euro.

Dinamo, refuzată de Ionuț Nedelcearu

Printre primele ținte ale ”câinilor” s-a numărat și Ionuț Nedelcearu (27 de ani), fotbalistul celor de la Palermo. Fundașul nu a reușit să se impună în acest sezon în Italia, acolo unde a jucat doar 17 minute, iar Dinamo a vrut să-l readucă în Ștefan cel Mare. Dar în acest moment, juctărul nu vrea să vină în SuperLiga. ci își dorește să rămână în străinătate.

Citește și: Gigi Becali dezlănțuit la adresa lui Dorin Rotariu: ”Ai ceva la cap?” Dezvăluirea latifundiarul despre Mihai Stoica

”Palermo mai are de disputat două meciuri până la finalul anului și apoi vom vedea ce e de făcut. Sigur, Dinamo rămâne echipa mea de suflet, va fi oricând o opțiune, dar deocamdată nu e momentul deciziilor. Sincer, nu mă gândesc încă la nicio ofertă”, a spus Ionuț Nedelcearu.

Ionuț Nedelcearu și-a început cariera la seniori la Dinamo, pentru care a jucat timp de cinci ani, între 2013 și 2018.